Konferens 101

Support
  • Uppdaterad

Välkommen hit, här går vi igen alla grundläggande funktioner och inställningar i en konferens.

Generella inställningar

• Välj om du vill ha en påminnelse med knapp för snabbanslutning till kommande möte. Påminnelsen syns i appen (dator och mobil) så att du enkelt kan ansluta via den.

1. Klicka SETTINGS_GEAR.svg välj personliga inställningar och expandera listan PHONE_1.svg Telefon och videokonferens
    2. Klicka på Videokonferens
    3. Under avsnittet Snabbanslutning kan du toggla på ON.svg eller av OFF.svg funktionen (på som standard)
    4. Justera visningstiden, innan och efter. (2 min innan och efter är standard)

Påminnelsen försvinner när du har anslutit till konferensen. Oavsett från vilken enhet du har anslutit.

• När du ansluter till en konferens via appen eller en webbläsare kommer din kamera vara av

1. Slå på kameran genom att klickaVIDEO.svg , din default-kamera kommer nu vara
    2. För att ändra kamera, klicka på video_switch.svg
    3. Välj rätt kamera från listan och klicka på den

Du kan ändra och stjärnmarkera enheter och på så sätt göra dem till dina default enheter som alltid ska användas när de är anslutna.

• Klicka på din kamerabild och sedan på VERTICAL_ELIPSIS.svg för att komma åt videoinställningarna. Det är här du väljer vilken storlek du vill ha på din video. Välj mellan tre olika lägen.

1. Normal passar bäst när man är ensam i bild
    2. Bred passar bäst till konferensrum med flera deltagare
    3. Auto Använder automatisk avkänning av flera ansikten. Auto-läget ställer in storlek baserat på antalet upptäckta personer, zoomar och panorerar för att hålla användarnas ansikten centrerade

Välj mellan följande videoeffekter.

1. För att stänga av en effekt klickar du på Ingen.
    2. Oskarp bakgrund blurrar bakgrunden, du kan ställa in hur effektiv oskärpan ska vara.
    3. Bakgrundsbild omslagsfotot som du har valt som standard kommer att visas.
    4. Pressvägg med er företagslogga
    5. Under varje videoeffekt kan du även ställa in förstärkt ljusstyrka vilket gör dig ljusare. Bra när man sitter i en miljö med dålig belysning.
  • När du ansluter till en konferens via appen, webbläsaren eller ett telefonsamtal kommer din mikrofon vara

1. För att stänga av din mikrofon, klicka MIC.svg
    2. När din mikrofon är avstängd ser det ut så här MIC_MUTED.svg

För att ändra enhet under en konferens:

1. Klicka på VERTICAL_ELIPSIS.svg
    2. Klicka på HEADSET.svg
    3. Välj mikrofon och eller högtalare i listan
    4. Du kan toggla av OFF.svg brusreduceringen. Den är på ON.svg som standard.

Du kan ändra och stjärnmarkera enheter och på så sätt göra dem till dina default enheter som alltid ska användas när de är anslutna.

Brusreduceringen gäller endast samtal i desktop- och Android-appen.

Funktioner

• För att dela din skärm:

1. Klicka SHARE_SCREEN.svg
      2. Välj skärm / fönster
      3. Klicka på välj

Du kan inte dela skärm från mobila enheter

• Om du vill bjuda in fler deltagare till pågående konferenser fungerar det för både interna och externa deltagare.

1. Klicka på VERTICAL_ELIPSIS.svgoch sedan på ADD_AVATAR_+.svg
    2. Välj en kontakt eller skriv in ett nummer
    3. Klicka på PHONE_LYING.svg för att ringa
    4. Om personen svarar kommer de anslutas automatiskt till konferensen
    Det finns fler sätt att bjuda in fler deltagare till en pågående konferens. Läs mer om det under: Inställningar -> Konferensinfo
  • Du kan spela in en konferens i appen (enbart ljud). För att starta en inspelning:

1. Klicka på VERTICAL_ELIPSIS.svg
    2. Klicka på RADIO_ON.svg
    3. För att stoppa inspelningen klickar du på samma knapp, avslutar du den inte kommer det göras automatiskt när du lämnar konferensen
    4. Du hittar inspelningen i din samtalslogg

Inställningar VERTICAL_ELIPSIS.svg

För att komma åt inställningarna i en konferens klickar du på VERTICAL_ELIPSIS.svg

• Du kan lägga till fler genom att klicka på USERS.svg. Här ser du även alla deltagare som är anslutna till konferensen

• I en konferens finns det flera olika sätt att bjuda in ytterligare deltagare.

Via pinkod:

1. HASHTAG.svgSiffrorna är en unik pinkod genererad till den aktiva konferensen
    2. Klicka COPY.svg för att kopiera den
    3. Om du skickar den till en användare kan de ansluta när det passar dem via dialern (nytt samtal -> konferens-pin)
    Skicka en länk till konferensen:
    1. LINK.svglänken är unik och genererad för den aktiva konferensen
    2. Klicka COPY.svg för att kopiera den
    3. Om du skickar den till en användare kan de ansluta när det passar dem via appen eller webbläsaren
    Via telefon:
    1. Klicka COPY.svg för att kopiera telefonnumret
    2. Ge användaren telefonnumret samt den unika HASHTAG.svgpinkoden så kan de ringa in när det passar dem
  • Om du klickar på HEADSET.svg kommer du åt enheterna. Om du vill ändra mikrofon, högtalare eller kamera, expandera EXPAND_DOWN.svgoch välj önskad enhet från listan.

• Du byta mellan ljus- eller mörk bakgrund i konferensen. Klicka på dark_moon.svg för byta till mörk eller på light_sun.svg för att byta till ljus.

• Klicka SETTINGS_GEAR.svgför att komma åt konferensinställningarna. Här kan du ställa in videoläge för din konferens. Vilket innebär att vi kan anpassa bildströmmen vi skickar beroende på din uppkoppling och eller CPU.

Du ställer även in om du vill ha presentatören underst och övriga deltagare överst i konferensvyn. Toggla på ON.svg / av OFF.svg(på är default)